Joris Krijger & Johannes de Jong – AI & Compliance

In deze aflevering spreken we met Joris Krijger (Ethics & AI officer bij de Volksbank) en Johannes de Jong (Partner Financial Regulatory bij Osborne Clarke) over Artificial Intelligence (AI), ethische kwesties bij het toepassen van AI en AI in Compliance.

Wat valt nu allemaal onder AI? Wat zijn veelgebruikte toepassingen van AI in de financiële sector? Hoe ziet het legal landschap rondom AI eruit? Hoe gaan we deze systeemtransformatie op een goede manier overbruggen als organisatie en als sector? En wat vraagt dit van de compliance officer? Wanneer betrekken we de toezichthouder erbij? Met welke ethische aspecten heb je te maken bij het toepassen van AI? Wie moet nu uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor die ethische aspecten van AI? Hoe ga je om met vragen zoals wanneer iets nu vooringenomen / discriminerend is? En hoe zit het met de uitlegbaarheid van algoritmes? Wat zijn jullie tips aan compliance officers als het gaat om AI? 

Joris Krijger (Ethics & AI officer bij de Volksbank) en Johannes de Jong (Partner Financial Regulatory bij Osborne Clarke) over Artificial Intelligence (AI), ethische kwesties bij het toepassen van AI en AI in Compliance.

***
—> Volg de Compliance Adviseert Podcast via Linkedin.

—> Compliance Adviseert wordt mede mogelijk gemaakt door HyarchisDeloitte , de Volksbank en Osborne Clarke.

–> Wanneer lezen beter uitkomt dan luisteren dan is hier de transcriptie te vinden.

Vul hieronder je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van Compliance Adviseert