De Volksbank: bankzaken zijn menszaken

Bijdragen aan een veilige en integere samenleving, daar zetten we ons voor in bij de Volksbank. Want bankieren draait om meer dan geld alleen; het gaat om waarde toevoegen aan de maatschappij. Dit begint bij een goed intern bewustzijn van de wet- en regelgeving en maatschappelijke verwachtingen. Onze experts op het gebied van compliance zorgen ervoor dat we prioriteiten, regels en risico’s goed in het oog houden. En dat onze klanten en partners erop kunnen rekenen dat we eerlijk en transparant te werk gaan en begrip opbrengen voor hun situatie, daardoor creëren we een gezonde en solide basis waarbij wij rekening houden met de klant, maatschappij, aandeelhouder en medewerker.

Focus op vooruitgang
Bankieren met de menselijke maat: daar werken we met alle collega’s van de Volksbank onverminderd hard aan. Onze compliance teams dragen hier onder meer aan bij met heldere rapportages, goede kennisoverdracht en meetbare resultaten. Zo optimaliseren we de dagelijkse werkomgeving om ongewenste tekortkomingen in onze dienstverlening te voorkomen. Minstens zo belangrijk: iedere dag ontwikkelen we onszelf. Want ook intern is het de menselijke factor die het verschil maakt. Door onze kennis en kunde onderling te delen, helpen we elkaar vooruit. En vanuit respect, begrip voor elkaar en onze gezamenlijke drive om het juiste te doen, worden we elke dag beter.
 
Brede oriëntatie, gespecialiseerde aanpak
Als bank met ruim 3 miljoen klanten en moederbedrijf van SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen combineren we een brede scope met mooie specialisatiemogelijkheden. Zo hebben we specialisten op bijvoorbeeld klantintegriteit of privacy en compliance officers die zich bezighouden met het hele compliance framework. We schrijven beleid, monitoren de opvolging en adviseren en rapporteren daarover aan de directie. Met een mooie mix van doorgewinterde professionals en fris talent staan we garant voor een gedegen koers met een vernieuwende aanpak. Welke rol je ook hebt, bij ons kijk je verder dan je eigen takenpakket en help je de financiële wereld een beetje mooier en veiliger te maken.

Meer weten over de aanpak van de Volksbank op het gebied van compliance? Check de expertisepagina op onze website.

Vul hieronder je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van Compliance Adviseert