André Hermsen (ASML) – Export Controls

Dit keer geeft een gast van buiten de financiële sector ons nieuwe inzichten en wel over export controls. En met wie kunnen we dit onderwerp beter bespreken dan de Chief Compliance Officer van ASML. 

In deze aflevering spreken we met André Hermsen – Chief Compliance Officer van ASML – over onder andere geopolitieke uitdagingen en export controls. 

Hoe is het werken als Chief Compliance Officer bij ASML, een functie die een paar jaar geleden niet bestond in deze organisatie? Hoe ziet de governance er uit bij ASML met betrekking tot compliance? Wat zijn export controls? Wat betekent het dat de machines van ASML dual use producten zijn? Wat is de impact van de extraterritorial reach van de Verenigde Staten? Hoe voorkom je dat je een speelbal wordt van geopolitieke belangen? En wat is hierbij de rol van government affairs? Hoe gaan jullie om met privacy en integriteit?

Wat zie je als een belangrijk verschil tussen de compliance functie bij ASML en de compliance functie bij een financiële instelling? Heb je tips voor mensen die in compliance werken?

André Hermsen Chief Compliance Officer bij ASML over export controls

***
—> Volg de Compliance Adviseert Podcast via Linkedin.

—> Compliance Adviseert wordt mede mogelijk gemaakt door HyarchisDeloitte , de Volksbank en Osborne Clarke.

–> Wanneer lezen beter uitkomt dan luisteren dan is hier de transcriptie te vinden.

Vul hieronder je e-mailadres in om op de hoogte te blijven van Compliance Adviseert